Leesonderwijs

LEZEN=leuk

Op onze school vinden we leesplezier belangrijk. Als kinderen plezier beleven aan het lezen, zijn ze gemotiveerd om zelf te lezen. Elke week promoten wij één of meerdere boeken in de klas. Ook hebben wij wekelijks een boekenkring. Hierbij gaan we met de kinderen in gesprek over diverse boeken. Alle kinderen mogen elke dag een kwartier tot half uur vrij lezen. Tijdens het vrij lezen mogen kinderen lezen in een zelfgekozen boek.

O.B.S. De Roderik van Voorstschool - Leesonderwijs -

Onze schoolbibliotheek

We hebben een schoolbibliotheek op onze school. Eén keer per week lenen de kinderen hier boeken. Ze kunnen kiezen uit leesboeken, informatieboeken, stripboeken, zoekboeken en prentenboeken. Wilt u weten hoe onze schoolbibliotheek eruit ziet? Klik dan op de onderstaande link.

SchoolWise op de Roderik

De kinderen kunnen vanaf nu gebruik maken van SchoolWise. Klik op het plaatsje voor de link.

Bieblink