Welkom!

Wij zijn groep 3. In onze groep zitten 6 jongens en 9 meisjes. Onze juf heet juf Hilde. Ze geeft de hele week les aan ons. Twee keer in de week hebben we gymles van juf Marry. Dit vinden we erg leuk.  Op woensdag is stagejuf Marjolein er. Op donderdag en vrijdag hebben we stagejuf Mirthe.We leren héél veel in groep 3: lezen, schrijven en rekenen. Verder knutselen, tekenen en zingen we graag. Nieuwtjes over onze groep kun je hieronder lezen.

O.B.S. De Roderik van Voorstschool - Groep 3 -

Voorstelling Schatje en Scheetje

Op maandag 18 september hadden we zoveel geluk. We mochten namelijk kijken naar een voorstelling, waar eigenlijk alleen de groepen 1/2 naar toe zouden gaan. Juf Hilde heeft eerst het boek voorgelezen over Schatje en Scheetje. Daarna werden we opgehaald door een politie-agent om de voorstelling te gaan bekijken.

De voorstelling ging dus over Schatje en Scheetje. Schatje en Scheetje zitten in de gevangenis. Ze hebben een paar blauwe sokken gestolen. En elkaars hart. Elke dag kruipt Scheetje door de tralies naar buiten. Daar steelt hij al het mooie van het leven voor zijn Schatje. Hij brengt haar de zon, een halve maan, een hele sterrenhemel. Ze hebben het heerlijk in hun cel, Schatje en Scheetje. Maar dan slaat het noodlot toe: ze worden vrijgelaten! Wat nu?

We vonden het een superleuke voorstelling!

O.B.S. De Roderik van Voorstschool - Groep 3 -

Kinderboekenweek

Op woensdag 4 oktober begon de Kinderboekenweek. Dit jaar was het thema Gruwelijk Eng. We mochten deze dag gruwelijk eng verkleed naar school komen. Hiernaast is onze gruwelijk enge foto te zien!