onze school

De Roderik van Voorst is een openbare school in Emmeloord. Openbaar wil zeggen dat alle kinderen, van welk geloof dan ook, op onze school welkom zijn. Op de Roderik van Voorst zitten ongeveer 140 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. De Roderik wil een basis zijn waarop het kind kan vertrouwen. De begrippen "acceptatie, respect en geborgenheid" staan hierbij centraal. Om de leerlingen het gevoel van een veilige omgeving te geven, hanteert het team duidelijke afspraken en regels, zoals die ook in de thuissituatie en in de samenleving gelden. In de schoolgids en in de informatiekalender van 2017-2018 kunt u nog veel meer lezen over hoe het onderwijs er op de Roderik uitziet.

Een persoonlijk bezoek aan onze school vinden wij natuurlijk nog leuker! Wilt u onze school bekijken? Maak dan eens een afspraak of loop eens binnen. U bent van harte welkom. Wij willen u graag onze mooie school laten zien en uitleggen hoe wij op de Roderik van Voorst werken.

Hoe komt de school aan zijn naam?

"Roederic van Voerst" was een ridder in Westenholte nabij Zwolle in de veertiende eeuw. Onze school heeft zijn naam gekregen en is op 27 april 1968 geopend door een nazaat van deze ridder.

Samen met jou en je ouders gaan wij het beste uit je halen
Jij leert hoe je zelfstandig kunt werken en je leert ook samenwerken
Wij leren met elkaar over de wereld om ons heen
Jij mag jezelf zijn, maar je leert ook om aan anderen te denken